Air Asia bakal ada pramugari berjambang??

*Salam sejahtera*

Memang cayalah Datuk Tony! Dia menang pertaruhan dengan Jutawan Sir Richard Branson menerusi pasukan perlumbaan Formula One masing-masing, iaitu Virgin dan Team Lotus tahun lepas. Untuk itu jutawan UK tersebut akan menjadi krew Air Asia dan paling cool dia bersetuju untuk dicukur kakinya iaitu satu terma yang wajib dipatuhi sebagai krew Air Asia.

Korang kenal ke saper Richard Branson ni?????

Mungkin korang biasa lihat dia dalam tv. Sir Richard tersenarai dalam majalah Forbes sebagai orang terkaya ke-254 di dunia. Anggaran nilai kekayaannya ialah USD 4.2 billion. Semasa kecilnya beliau adalah seorang kanak-kanak dyslexia. Siapa sangka akhirnya jadi jutawan! Bukan satu perjalanan yang mudah. Namun akhirnya dia memiliki Virgin Group yang memiliki 400 buah syarikat di dalamnya. Di antara sayrikat tersebut ialah Virgin Atlantic Airlines dan memiliki Formula 1 Virgin Racing. [baca sini..]


Apapun kesanggupan Sir Richard adalah untuk tujuan amal.. memang berbaloi sangat sebab bidaan paling sikit ialah sebanyak RM 2juta! Fuiiiiyoooooo...
Pembida Tertinggi Berpeluang Cukur Bulu Kaki Jutawan Richard Branson

KUALA LUMPUR: Apabila memperkatakan mengenai perniagaan AirAsia, ia akan berkait rapat dengan sesuatu yang luar biasa dengan percubaan terbaharu mereka melibatkan lelongan "mencukur kaki" Sir Richard Branson sebelum beliau memulakan penerbangan amal AirAsia dari London ke Kuala Lumpur pada 1 Mei ini.

Kosnya tidak kurang daripada 400,000 pound (RM2 juta) - harga permulaan bagi pembidaan itu.

"Pencukur akan diserahkan kepada pembida tertinggi, atas nama kerja amal," kata satu kenyataan daripada AirAsia, Isnin. [link..]

This stewardess comes with a beard

12-hour AirAsia flight from London to KL on May 1 will see Virgin's Branson in a red skirt

SINGAPORE - They wear the trademark red colours of the company they represent and as tradition dictates in the industry, they are more famous than their male counterparts and are used as the face of the airlines. On May 1, the female flight attendants on an AirAsia flight from London to Kuala Lumpur will have a very famous face working alongside them.

Billionaire Richard Branson (picture) will be sporting the white blouse, blood red jacket and skirt, just like the women, and be at the "beck and call" of the travellers on the flight, after losing a bet to AirAsia boss Tony Fernandes last year.

Speaking to MediaCorp yesterday, Fernandes, said: "It's all in the name of charity and Richard willingly consented to his legs being shaved without any hesitation. But he wants to keep his trademark beard.

"Rather than shave myself, Richard and I thought we could have a bit of fun, engage with our guests and raise more money for charity if we opened up the opportunity to the highest bidder.

"It's the first time we've both agreed on anything so that in itself is worth the price of the opening bid." [link..]

Sir Richard Branson to serve as air stewardess after losing bet

Sir Richard famously wore a wedding dress at the launch of Virgin Brides Photo: CORBIS

Sir Richard pernah buat suatu yang 'gila-gila' juga sebelum ini...jadi menjadi pramugari berjambang bukan suatu yang aneh baginya...heheh

Sir Richard Branson to serve as air stewardess after losing bet

Sir Richard Branson has promised to dress as a female flight attendant and serve drinks on board an Air Asia X flight after losing a bet with Tony Fernandes, the chief executive of the low-cost airline.[link..]

Driven men: Sir Richard Branson of Virgin GP and Tony Fernandes of Lotus (Getty Images)

“Many years ago Richard Branson employed me and I working for him, so I shall look forward to him sucking up to me as a stewardess – with shaved legs!” Datuk Seri Tony Fernandez

BFF - best friend for ever or be fabulous forever.....:)

Sir Richard Branson as a stewardess
mungkinkah begini atau lebih 'jelita' lagi..??? nantikan 1 May ini pada pernerbangan Air Asia London - KL

4 comments:

zippo miller said...

wakakaka, penah gak dengar cite pasal dorg wat taruhan ni...tapi tak tau bile....

sabree hussin said...

wargh.. scary flight macam ni

Chybee said...

ahahaha...would be nice if I could join the flight. ngeee

Aina said...

@zippo 1 May 2011..kita tunggu k:D

@sabree part shave kaki tu rasenya lagi scary...haha

@chybee hehe akak pon teringin nak naik flight tu..