Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) - Ibu bapa wajib tahu dan wajib guna


2. Hanya masukkan nombor kad pengenalan (IC)
3. Pilih jenis sekolah rendah / sekolah menengah
4. Pilih tahun peperiksaan yang hendak disemak
5. Klik butang 'Semak Laporan'


Nak semak markah peperiksaan anak-anak, adik atau sepupu? Boleh cuba akses SAPS tu.

Alhamdulillah dengan SAPS, memudahkan para ibu bapa untuk menyemak markah peperiksaan anak-anak. Macam akak yang ada anak yang tinggal di asrama, memang cepatlah tahu keputusan dia bila check online.

"Hi mommies, result penuh dah keluar. Check it out!"

Macam tu lah mesej yang keluar di grup WhatsApp. Kelompok mak-mak ni memang busy giler la bila dengar je markah dah masuk online terus buka pc/aptop atau telefon/tab. Sambil masak di dapur pun akak boleh pegang telefon dan check  result anak-anak tau. Terbaiklah, kan?

0 comments: