Abuuuu ooo abuuuuu...buuuu

*Salam sejahtera*

Ada sesiapa kenal dengan Abu tak? Abu...alah yang pakai toncit tu. Tak kenal? ok ok...dia adalah iras-iras pelakon Merong Mahawangsa tu..ala yang hero tu...kemudian body ketul-ketul macam Incik Bang Beng Bong, tak tinggi tak rendah cuma sama tinggi dengan siKatek. Dia minat bola macam dak Zippo tu....Katanya peminat no2 Yuyu, aduyaiii. Kegemaran dia makan buah rambutan merah. Tinggal di planet yang sama dengan cik mira...Abu ni minat citer Jepun juga macam Puan Anum Chan terutama citer Doraemon. Then, hobi dia suka kacau budak pompuan cumel macam si cempaka biru atau kacau orang tua yang suka buat kucing marah, Pak Aji. Kalau terserempak itu Uncle M mesti dia cabut larik sebab Abu ni ada buat salah. Biasalah orang salah memang penakut! Tapi pliss jangan cop dia penakut sebab dia lelaki yang berani kata dia....

Aduss buhsannnnn ... maaplah akak tak pandai mengarang cerita seram. Maka kisah Si Abu ini menjadi cerita sengal pula. Hakikatnya, biar gambar ini bercerita siapa Abu sebenarnya...
Luqman (Aman)
Almustofa (Almustofa)
Salahuddin (Addin)
Alfatih

Begitulah seadanya.....dari yang sulung sampai yang bongsu semua panggil saya 'abu' sebelum pandai sebut betul betul 'ibu'....Abu pu abu lah, asalkan sebut perkataan yang merujuk kepada saya ialah ibu diorang. Kekadang terlepas juga sebut 'ibu' tetapi kebanyakkan waktu sebut 'abu'.. mungkin kerana banyak perkataan bermula 'a' kat depan tu yang jadi begitu. Macam 'abah', 'aki', 'atuk', 'acak', 'abang' ....

Indah kan jadi abu?

6 comments:

fuuyooh said...

fuyooo la entri ni.. dalam masa yang sama entri ni promote blog saya.. hehe.. pandai akak.. teng Q ye kak.. hehe.. kalau la.. semua blogger di malaysia bersatu.. kan bagus..

Aina said...

Insha Allah Mad.

pesan kat Pak Aji jangan kaco kucen tp baik2 dengan kucen macam Abi Hurairah...:) bukan Abi dalam Kak Limah yerk...hehe

Cik Cempaka said...

haha, so sweet lah

abu pun abu lah kan..hihi

Aina said...

hi sweetie thanx 4 comin'..:)

cempaka - asal paham kan.hihi kebetulan 4 tu semua sama panggil abu:)ms ni umur bawah 2 tahun blaka

アヌム ちゃん~~ said...

salam.
thanks2 k.aina..
sempat jugak berkenalan dgn abu2 yang comel sume nih wlwpun xbalik fukui lg nh..heeee
dah 4 org anak ehh..ramainyeeee..comel2 lak tu :)

Aina said...

Salam Anum.

Thanx jugak sbb sempat singgah umah akak..:) etceli akak ler 'abu' diorang:))