Aku burung di dalam sangkar

Aku burung di dalam sangkar

Aku burung di dalam sangkar
Hidup terkurung hatiku susah
Ingin aku terbang bebas
Berkawan-kawan tinggi di awan

* Rasanya saya belajar lagu ni masa darjah 4 dalam kelas muzik. Hari ni buka buku muzik Luqman masa kemas beg sekolah dia. Ada lagu ni dan bila saya nyanyi dia cakap "eh macam mana ibu tau?" hehe...


Terkenang zaman persekolahan. The good old days.... :)

7 comments:

アヌム ちゃん said...

kenapa mcm tak pernah belajar dulu..huhu

Aina said...

baca lirik mungkin tak cam, kalau dengar kot kot bole ingat...:)

kakyong said...

singgah sini setelah sekian lama x jengah blog kenkawan..

sihat ke tuan rumah?

macam ingat lagu ni.. tp irama nya mcm dah ingat2 lupa... ;)

ZIPPO MILLER said...

sy mcm ingat mcm x tapi kalo dengar mungkin ingat kot..cecube youtube wakakkaka..

ZIPPO MILLER said...

tak sabar nak dirikan rumah tangga dan ada anak..nak didik anak betul2...nak bawk g jalan2 ngn isteri tersayang...kuat tul zippo beranggan(belom kawin)

Aina said...

a'ah kalau dengar mesti boleh resfresh memori ttg lagu ni kot..x sure kat you tube ade tak.mcm x de jer...

Aina said...

kak yong,

terima kasihlah ingat kat blog ni.tuan rumah sihat ... Alhamdulillan semakin 'sehat' :D

zippo,
Insha Allah 1 hari mesti bertemu jodoh.Dah tiba msnya jgn lupa akak yer.hehe jemput tau :D(x malu ni)
*berangan yg positif tak pe zippo.