Grace si pencuri hati

*Salam sejahtera*

Sudah hampir seminggu usia perkahwinan Duke dan Duchess of Cambridge...masih banyak perkara yang orang nak tahu tentang mereka. Saya pun adalah juga ushar-ushar page kat sebelah 'sana' kot kot ada citer menarik. Kalau orang biasa pun, selepas kahwin mesti akan ditanya soal tempat tinggal, di mana nak honeymoon, dah beri'isi' ke belom...bahagia ke tak dan macam-macam lagi orang sibuk nak tahu. Sampai perkara dalam selimut pun sibuk orang nak tahu. Tergamam juga saya, bila seluar dalam Kate pun diorang sibuk nak citer. Tapi saya takmo lah highlight part ni, nak story hal yang sejuk dingin jer... - GRACE :)

Sebenarnya bukan hanya di Malaysia, bahkan di Indonesia, Taiwan dan di Eropah sana kebanyakan masih lagi bercerita tentang royal wedding 2011 ini..buktinya, gugel sahaja anda akan tahu....kotak analisis blog saya masih dipenuhi dengan carian terhadap perkahwinan pasangan diraja Britain ini kerana entri yang saya tulis ;

||Fesyen bertopi paling hot di royal wedding||

||Gaun pengantin Kate Middleton||

||Pic menarik di perkahwinan William & Kate Middleton||

Ok nak share lagi pic yang belum saya letak dalam entri sebelum ni. Semua pics kredit untuk Zimbio.Com.

Prince William - Royal Wedding - The Next Day
Antara pic menarik hati saya

Prince William - Royal Wedding - The Next Day
Foto keluarga kedua belah pihak

Prince William - Royal Wedding - The Next Day
sehari selepas sah bergelar suami isteri

Berita baiknya, tabung derma yang diisi bagi menggantikan hadiah perkahwinan mereka dikatakan berjaya mengumpul 500,000 pound. Ia akan diagihkan kepada 26 rumah kebajikan/badan amal yang akan dipilih sendiri oleh Kate dan William kelak.

Prince William - Royal Wedding Arrivals
Putera ke2, Harry - adakah weddingnya juga akan menjadi sebutan juga nanti? mmm..
Dalam ramai2 ni siapa paling mencuit hati? adakah Pippa? atau....

Grace Van Cutsem - Royal Wedding Arrivals
Grace Van Cutsem
Ya, inilah si cilik si pencuri hati! Grace Van Cutsen, 3 tahun, yang mencuit hati semua orang dengan gelagatnya ketika di balkoni...Saat semua orang tumpang seronok melihat William cemolot dengan Kate, dia menutup telinga...haha sangat comel! Masa ni bunyi bising kot. Kan ada lintas hormat skuad udara juga. Grace ni anak kepada Lady Rose dan Hugh Van Cutsem, cucu cicit William Waldorf Astor...kira-kira kerabat diorang lah jugak kot. Tapi dia dengan William adalah anak angkat (goddoter) sebab Willy yang baptiskan Grace. [link]
Grace dan Eliza Lopes. Comel kan? Eliza ialah cucu kepada Camilla. Ada citer menarik juga tentang Eliza dengan cacing mainan ditangannya tu...yang kaler merah tu. Baca kat sini sendiri yer..[link] atau sini..[link]

1 comments:

mata lebam said...

comel sangat!!!
nak header blog free tak?mai lah singgah blog saya:)
http://matalebam.blogspot.com/