1st Day of Cik 'Misi'

"Salam.OTW blek Sg.Buloh ni.My 1st day in ward was nice...tapi kaki mmg sakit sgt cz x ddk lgsung frm 2-9pm....harini buat prosedur mudah2 je..esk, lusa mby harder...wish me luck..pray 4me ye"
[10:25pm, 27-sept-2010]

Itu sms dari my sista Fatimah, yang juga blogger drfatimah. Telling me her 1st day as 'cik misi' at HKL. Lepas ni rasanya awak kena tukarlah title 'dr' (doktor) kat blog tu kot since u are practical for nursing course. Hehe jangan marah yek! Nobody care...

So proud of u..Takde sorang pun daripada family kita yang masuk dunia perubatan. Walaupun cita-cita awal awak nak jadi doktor dan amik medic course tapi jangan dipedulikan tanggapan orang yang mengutuk ke, mencela dan membebel tah ape tah pasal awak buat pengorbanan tinggalkan matrik sains untuk jadi nurse. So, cute and sweet kan pakai baju putih, tudung putih dan kasut putih. Emmmm sangat bersih dan suci gituw... so, pastikan kena dicuci selalu dan hindari dari kotoran dan paling penting takde bau-bau hangit. Jangan nampak je putih bersih tapi bila duk dekat patient diorang tutup hidong.....malu babe! I guess u dont have prob wif it rite? hope sooo...:D

Oklah jangan lupa segala macam pesanan dan peringatan dari our family members esp mak abah yang mengharapkan awak berjaya. Yang penting diorang akan sangat sangat berSYUKUR sebab for sure sebelum grad u sah sah dah KOMPEM ada kerja. No need to be 'tanam anggur' like others(tat was me lah). Jangan pedulikan orang kata-kata 'busuk' dan 'kolot' tentang pekerjaan sebagai jururawat ni.

Always pray for u my sis....keep smiling:)


cik misi pon banyak keje jugak..jadi, keje rajin-rajin(jangan ponteng)

ayoyyo...yo....yo...besar nyer jarum. Yakin u can do it.

layan karenah pesakit dengan sabar ok.
(PENTING: keje dgn kerajaan pls lah tingkatkan PR kakitangan awam, senyum, dan mesra alam dengan semua orang)

hati mau baik dan ikhlas, barulah senyuman tu manis dan nampak original. Orang sakit pun takde lah bertambah sakit dan tak kisah duk lama-lama kat spital. Hahaha...

LASTly...jangan nakal-nakal yaaaaaa

1 comments:

imah said...

dear sis, thanx 4 everything.luv u:)