Dinasor yang comel

Dinasor sudah lama pupus. Tetapi, pengkisahan tentang dinasor banyak dimuatkan dalam movie dan siri kartun yang dapat ditonton oleh anak-anak. Oleh itu, sikit sebanyak anak-anak kita dapat mengenali dinasor. Kalau nak mengenali dengan lebih 'rapat' boleh baca buku dan melawat pameran dinasor macam dekat Pusat Sains Negara ni...

Dahulu anak-anak dah pernah pergi sekali. Memang diorang enjoy...Jo layan gambar yang diupload di msn.com. oleh Amin Khairuddin. Comel-comel belaka!

Photos: Dinosaurs Alive @Pusat Sains Negara


Photos: Dinosaurs Alive @Pusat Sains Negara

Photos: Dinosaurs Alive @Pusat Sains Negara

Photos: Dinosaurs Alive @Pusat Sains Negara

Lagi banyak gambar kat sini.

Boleh feel ala-ala berada dalam Jurassic Park bila ke pameran ni. Untuk yang mahu ke pameran dinasor ni, boleh menapak ke Pusat Sains Negara yang terletak di Persiaran Bukit Kiara, Bukit Kiara Kuala Lumpur. Pameran berlangsung selama 3 bulan dan telah dibuka mulai 1 Mei 2012 yang lalu....Pameran bakal berakhir 31 Julai kelak. Galeri dibuka 9 pagi hingga 5 petang (Sabtu & Ahad 7pm) setiap  hari kecuali Jumaat tutup.

Harga tiket masuk seperti berikut:


RM15.00 - Adults
RM12.00 - Children (7-12 yrs)
RM 6.00 - Children (3-6 yrs)
RM 6.00 - Senior Citizens
RM12.00 - Student (with Student ID)
RM42.00 - Family Package I (2 Adults + 2 children age above 6yrs; OR 2 Adults + 1 Child age above 6 yrs + 1 Child ages 3-6 yrs)
RM36.00 - Family Package II (2 Adults + 2 Children ages 3-6 yrs)

0 comments: