Salam
Sudah rancang menu berbuka puasa hari ini? Apa kata cuba cendol pulut? sangat best. Cuma tanak pulut macam biasa. Selepas masak, senduk pulut dalam mangkuk dan campurkan dengan cendol, jagung dalam tin dan lain-lain bahan yang anda suka. Contohnya, kacang merah, cincau, sagu dll. Ada juga yang suka ais, letak ais di dalamnya.Kalau tak suka ais hanya pastikan kuahnya sejuk di dalam peti ais sebelum dituang ke atas cendol pulut.
Untuk kuah boleh gunakan santan(+secubit garam). Untuk pemanis gunakan gula merah atau gula kabung yang dimasak terlebih dahulu hingga pekat.
Selamat mencuba!
Bila pihak pengeluar vaksin memohon maaf !
-
Golongan yang menolak vaksin atau anti vaksin sedang tersenyum sinis.
Bertepuk tangan dengan mengatakan mereka yang mengambil vaksin ni , kena
tipu ! Hu...
13 hours ago
0 comments:
Post a Comment